Ztracený, Jelen i Slza. Akce v Ústí nad Orlicí je plnoletá

5. červen 2017

Předpověď počasí hlásí na tento týden příjemné teploty. Opatrně si ji pochvalují taky organizátoři tradičního Města v pohybu, neboli týdne dobré pohody. Ústí nad Orlicí bude žít sportem i kulturou.

„Chystáme 18. ročník akce. S úsměvem říkám, že se stáváme plnoletými. Dramaturgicky jsme se snažili vyhledat interprety, kteří u nás ještě nebyli. Pozvali jsme skupinu Jelen, Hrdza, Slza. Tyto kapely jsou velice populární a známé. Navíc je to pro publikum něco nového,“ myslí si starosta Petr Hájek.

Výběr z kultury Města v pohybu
  • Pondělí 5. června 21:00 Jelen

  • Úterý 6. června 19:00 Marek Ztracený

  • Středa 7. června 18:30 Jazzování s Františkem Uhlířem

  • Čtvrtek 8. června 21:00 Slza

  • Pátek 9. června 20:00 Hudba Praha band

  • Sobota 10. června 21:45 Ondřej Havelka, Melody Makers

Školy v pohybu

Každý den se na sportovištích odehraje řada turnajů, soutěží v různých disciplínách. Zaměřují se na děti mateřských školek, základních i středních škol. „Zároveň je připravené taky odpoledne plné soutěžení rodičů s dětmi. Sportovní část tedy může být pro účastníky od pěti třeba do sedmdesáti let. Neděláme žádné věkové omezení.“

Bohatý je podle Hájka zase i doprovodný program. „Zahrnuje výstavy, dny otevřených dveří, Noc kostelů. Celý týden slaví Střední škola uměleckoprůmyslová své 125. výročí. Plánuje třeba sobotní sjezd maturantů. Tím pádem se do našeho města sjede hodně lidí, kteří prošli právě touto školou.“

Počasí by dění mělo přát. „Když je moc velké horko, náměstí bývá samozřejmě rozpálené. Měli jsme ročník, kdy dobrovolní hasiči kropili z cisterny diváky, aby ochladili náměstí. Jeden déšť k akci patří, ale kdyby mělo pršet celý týden, bylo by to rozčarování pro organizátory a hlavně pro diváky. Tradiční tečku představuje ohňostroj, který rozzáří náměstí v sobotu večer,“ uzavírá starosta Petr Hájek.

autor: MAL
Spustit audio