Atletický stadion i dobrodružná věž. Česká Třebová investuje přes 80 milionů

21. únor 2017

Výdaje České Třebové by měly být podle plánu o necelých 20 milionů korun vyšší než příjmy. Rozdíl chce radnice pokrýt z přebytků rozpočtu z minulých let. Největší část peněz je určená pro nové stavby nebo opravy.

Na investice chce radnice využít téměř 83 milionů korun, značná část peněz by měla jít do sportovišť. Jednak to je stavba nové tenisové haly – ta by měla začít letos a skončit až v roce 2018. Na tuto halu město vyčlení osm a půl milionu korun ze svého rozpočtu. Město podpoří i stavbu nového atletického stadionu Na Skalce, během dvou let na ni z rozpočtu půjde 19 milionů korun.

Čtěte také

Česká Třebová také počítá s opravami veřejného osvětlení podél hlavní silnice I/14, která skrz Třebovou vede od Ústí nad Orlicí směrem na Svitavy resp. Lanškroun. Letos budou náklady 13 milionů korun, celkem pak bude nové osvětlení stát skoro 30 milionů korun, ale to je opět záležitost rozpočtů v dalších letech.

Téměř 10 milionů korun také město dá do školky U Koupaliště. Tam jde o zateplení budov a snížení energetické náročnosti. Poslední chystanou akcí je multifunkční dobrodružná věž v areálu Peklák – ta by měla stát více než pět a půl milionu korun.

Na většinu plánovaných staveb se podařilo získat dotace ať už z EU, nebo nebo od různých ministerstev. Jediným projektem, který bude radnice platit čistě ze svého, tak zůstává stavba nové tenisové haly.

autor: zen
Spustit audio