Barvou roku 2024 je Peach Fuzz! Broskvový odstín přináší poselství přívětivosti, soucitu a empatie

6. leden 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 01:08 Rozhovor s hercem a režisérem Vladimírem Škultétym
  • 05:00 Módní trendy! Jaký vánoční dárek koupit na poslední chvíli a neudělat chybu?
  • 10:21 Jak zvládnout předvánoční pečení a nezničit si zdraví 
  • 15:05 Kosmetický rádce a péče o problematickou pleť
  • 18:20 Jak tráví Vánoce Australané?
  • 22:05 Cestovatelka Pavla Apostolaki a její tip na výlet do Rakouska za dýňovým olejem

Čtěte také

O barvě roku rozhoduje globální tým expertů společnosti Pantone Color Institute a rozhodně se neřídí jen tím, jak vypadají současné barevné trendy. V potaz se bere celosvětová situace, nálada ve společnosti a řeší se i to, co by lidstvo v daný moment potřebovalo nejvíc.

Zatímco barva pro rok 2023 byla energická a optimistická, v roce 2024 je podle odborníků potřeba vnést do života více harmonie a pohlazení. Hřejivý broskvový odstín vyzařuje laskavost a něhu a má umocňovat lidskou touhu po sounáležitosti, které je v těžké době potřeba víc než kdy jindy. Má nás pohladit, vnést do našich životů harmonii a zklidnění, nese v sobě poselství přívětivosti, soucitu a empatie.

Čtěte také

Módní návrhářky Jitky Šedové jsme se zeptali, jestli bude letošní rok stejně růžový, jako ten minulý? Protože růžová byla barvou roku 2023.

Ano, a pro rok 2024 byla zvolena barva meruňkovo - broskvová. Je to něco mezi oranžovou a růžovou. Taková jemnější, ne tak tvrdá, jako bylo vloni růžová magenta. Ale domnívám se, že magentu ještě nebudeme úplně opouštět. Protože když se člověk na ty dvě barvy podívá, tak zjistí, že jdou krásně k sobě.

Zkrátka za broskvová maličko tvrdost magenty strhává a vzniká velice zajímavá barevná kombinace.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související