Bonjour Pardubice. Francouzský festival plný zážitků začíná

7. říjen 2024

Také letošní program festivalu Bonjour Pardubice nabízí pestrý program plný francouzské kultury, jazyka a gastronomie. Festival, který připravuje Alliance Française Pardubice osloví milovníky hudby, výtvarného umění i dobrého jídla.

Letošní ročník se zaměřuje na propojení francouzských a českých tradic, a to skrze umění, hudbu a kulinářské zážitky. Jednou z hlavních událostí je koncert Gwendala Whitea, který proběhne 12. října v Klubu 29. Interpret, známý svým energickým stylem, nabídne jedinečný mix popu a rocku s francouzskými vlivy. Jeho hudba slibuje skvělou zábavu a možnost se ponořit do rytmů moderní francouzské scény.

Víno i pétanque

Další atraktivní akcí je degustace francouzských vín, která se koná 17. října ve Vino-thé-ka v Pardubicích. Milovníci kvalitního vína se mohou těšit na odborně vedenou degustaci deseti vzorků vín z různých francouzských oblastí.

Na festival Bonjour Pardubice pozval Jakub Vondrouš

Letošní program nabídne také francouzskou národní hru pétanque, nebo kuchařský workshop vedený šéfkuchařkou Marií Verdier. Celý program najdete na stránkách Francouzské Aliance Pardubice.

Festival, který probíhá od 9. do 19. října, je skvělou příležitostí pro všechny, kteří chtějí zažít kousek Francie přímo v srdci Pardubic a užít si bohatý kulturní program.

Spustit audio

Související