Černou u Bohdanče do prosince rozdělí oprava silnice

17. září 2018 15:15

Ode dneška až do druhé poloviny prosince musejí obyvatelé Černé u Bohdanče na Pardubicku počítat s komplikacemi v dopravě. V obci začíná za úplné uzavírky oprava silnice, která obec protíná.

Uzavírka zkomplikuje život taky cestujícím v MHD, dnes začal na trase Pardubice - Živanice platit výlukový jízdní řád.

I cestující do Živanic to budou mít o něco složitější. Kvůli uzavírce silnice v Černé u Bohdanče zřídil pro ně pardubický dopravní podnik náhradní kyvadlový spoj. Znamená to, že je linka 18 doveze do Semtína na zastávku Hl. brána a tam budou muset přestoupit na kyvadlovou linku. Pokračovat v jízdě budou do Rybitví, Živanic a Neradu. Jízda ale bude bezplatná.

Úplná uzavírka silnice

Podle informací obecního úřadu by stavbaři i v době uzavírky měli obyvatelům umožnit vjezd k domům. Pro běžný provoz ale bude silnice zavřená, takže řidiči, kteří si tudy zkracují cestu, budou muset jet přes Lázně Bohdaneč.   

Součástí opravy krajské silnice bude i výstavba dešťové kanalizace a ta povede v ose vozovky. Silnice tak bude po etapách úplně rozkopaná, na zemní práce pak naváže samotná oprava silnice. Investorem akce je SÚS Pardubického kraje a náklady spočítala na zhruba 30 milionů korun. Dalších šest milionů pak uvolní obec na stavbu nových chodníků, především v té části obce, která se rychle rozvíjí a kde je nová výstavba.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související