Silnice mezi Chocní a Ústím bude ještě minimálně rok uzavřená

29. srpen 2018 11:01

Pardubický kraj stále pokračuje v opravách silniční spojnice mezi Chocní a Ústím nad Orlicí. Loni i letos silničáři opravovali vozovku v obci Hrádek a řidiči tak mezi oběma městy museli jezdit přes Mostek, Rozsochu a České Libchavy. Práce v Hrádku jsou už skoro u konce, ale uzavírky budou pokračovat.

Silniční průtah Hrádkem by měl být hotový na konci srpna. V loňském roce tam silničáři opravovali úsek od křižovatky na Sudislav po dolní konec obce, letos naopak pracovali v horní části vesnice. Obě uzavírky s sebou přinesly velké dopravní komplikace. Například i pro veřejnou autobusovou dopravu.

Místo už je průjezdné v režimu průjezd stavbou. Za obě etapy rekonstrukce vozovky zaplatil Pardubický kraj víc než 50 milionů korun.

Čtěte takéMísto tří let rok. Oprava silnice z Chocně do Ústí se výrazně zrychlí

Další opravy budou pokračovat a začnou dokonce už letos. Pardubický kraj plánuje mít opravenou celou silnici Choceň - Jehdnědí - Hrádek – Ústí nad Orlicí. Mezi Chocní a obcí Loučky už nový povrch je a teď je na řadě zbytek trasy. V následujících měsících bude silnice II/315 zase uzavřená a budou na ní pracovat silničáři a pro řidiče to opět bude znamenat komplikace a objížďky.

První etapa začne v polovině září

Práce budou rozdělené na několik etap. První by měla začít za obcí Loučky směrem na Svatý Jiří v polovině letošního září. Další dva navazující úseky budou dělané v průběhu dalších měsíců. Opravy skončí u křižovatky na Sloupnici, tedy ještě pár set metrů před obcí Hrádek.

Pak ještě zbývá kopcovitý úsek mezi křižovatkou na Sloupnici a Hrádkem. Pardubický kraj tady tuto stavbu vyčlenil a bude ji soutěžit samostatně, protože to bude technologicky velmi náročně a také drahé.

Hejtmanství nicméně počítá s tím, že obě stavební zakázky - tedy jak úsek nad Hrádkem, tak vozovka od Louček budou hotové nejpozději na podzim příštího roku. Řidiči se tedy musí připravit na ještě víc než rok trvající období komplikací a objížděk.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související