Chrudim v prosinci přesáhla mírou nezaměstnanosti deset procent

6. leden 2003

Míra nezaměstnanosti v Chrudimi přesáhla ke konci příštího roku hranici deseti procent. Podle zástupce ředitelky tamního úřadu práce Miroslava Panáka přišli o práci zejména sezónní zaměstnanci - počet lidí bez práce by se měl behem prvních měsíců letošního roku opět snížit...

V období ledna a od února vlastně vždycky míra nezaměstnanosti určitým způsobem poklesává, protože stavebnictví, zemědělství, kamenoprůmysl, ekonomie a další budou zase nabírat pracovníky a pokud se jedná o nějakého většího zaměstnavatele, který by přibíral víc zaměstnanců najednou, tak máme signály pouze Antarest z Heřmanova Městce, který se zabývá výrobou kancelářských židlí a shání čalouníky nebo šičky do provozu, takže by tam chtěl přibírat větší počet. Jinak jsou nová místa hlášena většinou do desíti nových pracovních míst, takže to nejsou nějaké vyšší počty.

úřad práce
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.