Chybí vám parťák na tenis nebo na sekání trávy? Studentský web propojuje lidi

18. červen 2020

Zahoďte mobily a pojďte něco dělat. Asi tak by zněla výzva dvacetiletého Dana Holfeuera z Hlinska, který volá po větší aktivitě. Jeho nápad vypadá použitelně a prakticky.

„Občas byste něco chtěli dělat, ale nemáte s kým. Třeba mám několik kamarádů, kteří by si rádi zahráli tenis, ale nikdy se spolu nedomluví. Web Intee vás umí spojit s různými lidmi třeba na sport, na práci, dopravu, vzdělání anebo cokoliv jiného,“ říká student pardubické univerzity.

Skoro opak sociální sítě

Podle autora webu nemůžeme v tomto případě mluvit o sociální síti. „Ty nás spíš udržují u toho telefonu místo aktivity. Nechci, aby tam lidé byli uzavření, spíš aby se našli a šli něco společně dělat.“

Jak to funguje? „Můžete tam zadat poptávku anebo nabídku. Třeba někdo potřebuje posekat trávu, tak nabídne nějakou odměnu. A ozve se například student, který bude mít čas a bude rád za odměnu,“ vysvětluje Holfeuer.

Jeho projekt teď je a ještě nějakou dobu bude neziskový, nejde o komerční aktivitu. „Děláme to jako banda studentů z různých oborů. Za několik dní provozu jsou ohlasy velmi dobré. Líbí se to různým organizacím zabývajícím se dobrovolnictvím. Máme návštěvnost přes 100 lidí denně, ve špičkách až 400.“

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související