V nové sociální síti uvízly už tisíce rybářů

13. březen 2018

Ne náhodou pojmenoval rybář Josef Drobílek svou zbrusu novou webovou aplikaci pro rybáře Rybářská síť. Už funguje, stačí se jen zaregistrovat a budete ve spojení s tisíci rybáři z celé republiky. A nejen s kolegy rybáři, ale i s vedením rybářského svazu.   

Nový webový portál umožní lepší komunikaci i s rybářským svazem. To je podle Josef Drobílka hlavní důvod, proč tyto stránky vytvořil. Podle něj chybí kvalitní domluva mezi obyčejnými rybáři a vedením svazu.

Prospět by to mělo oběma stranám. „Rybáři se mohou vyjádřit k věcem, které se jim nelíbí, a vedení může okamžitě reagovat a zároveň informovat rybáře o chystaných změnách. Vše by mělo být mnohem pružnější,“ říká Josef Drobílek.  

Elektronická povolenka

„Unikátní věcí, která je nepřímou součástí webu, je mobilní aplikace, kterou, doufám, rybáři ocení. Je to elektronická verze rybářské povolenky,“ říká Josef Drobílek.

Čtěte takéI ryby mají své chutě. Je libo žížalu nebo umělou kukuřici s příchutí jahody?

„Můžete si tam zapisovat úlovky, ale i ryby, které pustíte, ale předem zdokumentujete. Často se rybáři přesně neorientují v neznámém revíru. Díky této aplikaci budou přesně vědět, kde se nacházejí,“ dodává Drobílek. Rybáři se teď ještě mohou zapojit do tvorby webu svými připomínkami a náměty.

České rybářky nemají konkurenci

V České republice je skoro tři sta padesát tisíc rybářů, z toho asi jen šest procent žen. „Je to velká škoda, protože ženy jsou velmi šikovné. Dosahují krásných výsledků i na celosvětových soutěžích, ať už je to muškaření nebo plavaná,“ říká Josef Drobílek.

autor: jsl
Spustit audio