Dopravní omezení ztíží v létě průjezd nejen Pardubicemi

24. červen 2015

Řidiče v Pardubickém kraji čeká v létě několik dopravních omezení, například oprava podchodu v Litomyšli nebo mostu na rychlodráze v Pardubicích. Stavbaři o prázdninách předpokládají slabší provoz a hlavně příznivé počasí.

Na silnici I/35 v Litomyšli se opravuje podchod. Doprava je tam vedená dvěma jízdními pruhy místo obvyklých čtyř. Vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Pardubického kraje Ladislav Umbraun řekl, že oprava by měla být hotová do konce srpna tohoto roku.

V dopravních špičkách se tam tvoří kolony. Podle Umbrauna nebylo možné situaci vyřešit jinak, protože práce tam je potřeba provést a vést dopravu jinudy po objízdné trase není možné.

Opravovat by se měla i část rychlodráhy v Pardubicích

Na pardubické rychlodráze, tedy na silnici I/36, by měla být doprava omezená od 10. července. Bude se opravovat most, který vede přes ulici 17. listopadu. Doprava bude omezená, ale silnice bude průjezdná i pro nákladní dopravu, protože ani v Pardubicích neexistuje adekvátní objízdná trasa. Původní požadavek stavební firmy je omezení dopravy až do prosince.

Auta stojí v dlouhé koloně na nadjezdu u Parama

Další omezení čeká na řidiče v Pardubicích na mostu U Trojice, kde bude stavební firma na začátku července vrtat základy pro nový most. V Nemošicích je už v těchto dnech uzavřená křižovatka, ze které bude kruhový objezd. Tam by měli mít dělníci hotovo do 20. července tohoto roku.

A silnice I/34 mezi Koclířovem a Svitavami by měla být už opravená a průjezdná.

autor: zen
Spustit audio