Na Chrudim objížďkou. Pardubická křižovatka U Trojice je do konce srpna částečně neprůjezdná

1. duben 2020 10:05

Až do konce srpna musí řidiči v Pardubicích počítat s komplikacemi na mimoúrovňové křižovatce U Trojice. Ředitelství silnic a dálnic už od podzimu loňského roku křížení dvou silnic první třídy přestavuje. Doteď se práce obešly bez uzavírek. To už neplatí, od vlakového nádraží není možné sjet na hlavní tah směrem na Chrudim.

Oficiální objízdná trasa vede od vlakového nádraží na silnici I/37 směr Hradec Králové. V Rosicích nebo u Globusu pak musí řidiči sjet, přes most přejet na druhou stranu čtyřproudové vozovky a tam zase na I/37 najet ale v opačném směru. Tedy ve směru na Chrudim. Od mostu přes Labe až k Paramu je totiž křižovatka U Trojice průjezdná. Uzavření nájezdu z centra souvisí s rozšiřováním křižovatky.

Přestavba pardubické křižovatky U Trojice. V pozadí je most na silnici 1/37, který bude čtyřpruhový

Stavební firma převzala staveniště na podzim 2019. Cílem je, aby celou trasu od Hradce Králové na Chrudim a opačně mohli řidiči projet po čtyřpruhové silnici. Proto je potřeba například rozšířit náspy, mosty a samozřejmě přestavět svodidla.

Ředitelství silnic a dálnic za stavbu zaplatí přibližně 185 milionů korun. Po nově zrekonstruované křižovatce by se mělo jezdit v květnu 2021.

Omezení MHD

Několikaměsíční uzavírka se projeví i na provozu MHD. Tímto místem jezdí linky 8, 88, 10 a 23. Zatímco poslední dvě jmenované nebudou obsluhovat jen zastávku Albert Hypermarket a na křižovatku U Trojice najedou jinudy, linky 8 a 88 nebudou vůbec zajíždět k nádraží. Z Masarykova náměstí pojedou na 17. listopadu, Jana Palacha a Teplého ulici, a na svou trasu se vrátí až u závodiště.

autoři: Josef Ženatý , pta

Související