Futsalisté Chrudimi chtějí být pupkem Evropy. Přibrzdí nadupanou konkurenci?

14. listopad 2018

Dostat se do kvarteta nejlepších týmů starého kontinentu. Taková výzva stojí před hráči Chrudimi, kteří hostí jednu ze čtyř skupin elitní fáze Ligy mistrů. Aby jistě prošli dál, musí za sebou nechat všechny tři soupeře.

Klání od středy 14. listopadu do soboty 17. listopadu hostí chrudimský zimní stadion. „Takového turnaje se v roli pořadatele Chrudim neujímá poprvé a zatím pokaždé se hrálo v Pardubicích. Tahle situace ale má spoustu pozitiv. Tým se dostane blíž fanouškům, hráči jsou tam zvyklí a věří, že dosáhnou na další úspěch. Před třemi lety stadion přivítal turnaj základní skupiny a Chrudim tenkrát postoupila,“ připomíná futsalový expert Radek Klier.

Radek Klier a Matěj Slováček byli hosty ranního vysílání

Hráči jsou už nažhavení: „Měsíc se na ten turnaj připravujeme. Těšíme se, až začne. Pro nás je nesmírně důležitý hned první zápas. Potřebujeme získat tři body, aby se nám pak hrálo lépe,“ připouští Matěj Slováček.

Soupeři budí respekt

Chrudimští budou mít proti sobě trojici rivalů. Jak je charakterizuje Radek Klier? „Běloruská Lida je čtyřnásobným šampiónem země. Nestaví přitom žádné brazilské futsalisty, kteří patří mezi světovou špičku. Jdou vlastní cestou, hrají spíš kolektivním stylem. Italská Pescara má ve svém kádru mix italských reprezentantů a skvělých Brazilců. Kairat Almaty z Kazachstánu představuje futsalovou legendu. V posledních pěti letech Ligu mistrů hned dvakrát vyhrál.“

Čtěte takéZbytku Evropy dávají kouř. Mistři volantu projedou i tam, odkud jiné tahají bagry

Můžou čeští mistři uspět a postoupit do Final Four futsalové Ligy mistrů? „Chrudim disponuje dlouhodobě budovaným kvalitním kádrem. Ve futsalu hodně záleží na souhře. Soupeři jsou sice velmi těžcí, ale domácí šanci mají. Navíc spoléhají na podporu svých příznivců,“ myslí si Klier.

Program „chrudimské“ skupiny elitní fáze Ligy mistrů

středa 14. 11. 2018
17:30 Kairat Almaty - Pescara
20:00 Chrudim - Lida

čtvrtek 15. 11. 2018
17:30 Lida - Kairat Almaty
20:00 Chrudim - Pescara

sobota 17. 11. 2018
16:30 Pescara - Lida
19:00 Kairat Almaty - Chrudim

autor: MAL
Spustit audio