Galerie na pardubickém nádraží

3. říjen 2003

Otevření neobvyklé galerie na pardubickém hlavním nádraží se kvůli nedostatku financí opozdilo. V podchodu, který slouží k dopravě vozíčkářů, měla být galerie zdravotně postižených výtvarníků otevřena už 26.září ke Dni železnice. Organizátor Jan Joza věří, že ačkoliv se zatím nepodařilo sehnat dost peněz, do konce roku galerie bude.

"Od magistrátu jsme dostali grant ve výši 30 tisíc, také firma Chládek a Tiňtěra věnovala deset tisíc korun, ale to nám nestačí, my v současné době jednáme s Česko-německým hospodářským sdružením, které nám přislíbilo významný finanční příspěvek, ale samozřejmě každý další partner by nám jakoukoliv finanční částkou na tento projekt pomohl. Určitě dokonce roku chceme galerii otevřít a vlastně tak uzavřít aktivity města Pardubic a Pardubického kraje k mezinárodnímu roku handikepovaných."

Galerie-výstava
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.