Hovězí maso na zázvoru

Suroviny: 600 g zadního hovězího masa, lžička zázvoru, lžička mleté papriky, 2 stroužky česneku, sůl, olej, 60 g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce mouky (hladká), 1/2 kostka bujónu

Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme je s tenkými plátky zázvoru, solí, paprikou a prolisovaným česnekem. Necháme 20 minut odležet a poté za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Na pánvičce nebo přímo v tlakovém hrnci necháme zesklovatět slaninu a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso i s vypečenou šťávou, zasypeme hladkou moukou a chvíli opražíme. Podlijeme teplou vodou s kouskem masoxu, promícháme a dusíme v tlakovém hrnci asi 40 až 50 minut. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

Vaříme s Habadějem v sobotu 5. ledna 2013 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.