Hurá na Výlet! Do Chrasti dorazí Eva a Vašek i Ilona Csáková

21. červen 2023

Spolek Hurá na Výlet! je nezisková organizace a hlavně parta mladých lidí, která od roku 2014 zpříjemňuje stáří seniorům. Pořádají společné výlety a kulturní akce. V chrudimském komunitním centru v Široké ulici se konají přednášky pro seniory, lidé tam společně tvoří, cvičí nebo si jen normálně popovídají u kávy.

„A protože víme, že z důchodu se nedá vůbec „vyskakovat“, cena výletů je dotovaná a kulturní akce a koncerty, stejně jako přednášky a další zájmové aktivity, jsou hrazené z příspěvků dárců,“ vysvětluje Miroslav Novotný a vzpomíná na začátky celého projektu:

„Na začátku se našemu předsedovi Tomáši Martinkovi úplně nedařilo zaplnit celý výletní autobus. Lidé totiž nevěděli, co z toho bude. Jestli na ně někdo zase nevytáhne kastroly nebo deky. Ale nic takového se nestalo. Skvěle se poobědvalo, v autobuse se hrálo a zpívalo. Po pár letech jsem do toho naskočil já. Mám na starosti kulturní akce a právě teď je před námi stěžejní akce roku: Senior festival v Chrasti.

Senior festival v Chrasti

Senior festival V Chrasti začíná už tuto sobotu. Vstupné je zdarma a dostatek parkovacích míst také. Podle slov Miroslava Novotného bude dostatek prostoru na zámecké zahradě, kde se akce koná. Tentokrát bude k dispozici i taneční parket.  „Program je nabitý. Pozvali jsme Evu a Vaška, vystoupí v 11 hodin. Odpoledním zlatým hřebem bude Ilona Csáková. Konec završíme ve společnosti naší Hurá kapely,“ zve na akci pořadatel.

Spustit audio

Související