Konec izolace seniorů. Spolek Hurá na výlet je bezpečně veze do společnosti

16. září 2020

Seniory musíme chránit. Zároveň je ale nemůžeme odříznout od tohoto světa. Měli bychom je pobavit i v těžké době. To si myslí mladí lidé, kteří chystají aktivity pro starší generaci.

„Jarní výlety jsme odkládali právě na podzim. Mezitím jsme všem našim někdejším výletníkům zatelefonovali a ptali jsme se, jestli něco nepotřebují. Snažili jsme se je povzbuzovat, že tohle období přejde a bude zase nějaká zábava,“ vrací se k napjatému období předseda spolku Tomáš Martinek.

Místo velké akce několik menších

Organizátoři letos museli oželet Senior festival. „Jde o organizačně a logisticky rozsáhlou akci. Odkládáme ji na 12. června 2021. Dějištěm zůstane zámecký areál v Chrasti. Letos ale máme Velký kulturní podzim zahrnující Odpoledne plná zábavy pro seniory. Spojujeme je s živou hudbou, informační osvětou a drobným občerstvením,“ popisuje Miroslav Novotný za Hurá na výlet.

Spolek Hurá na výlet bere seniory i za hudbou, třeba na Kmochův Kolín

Živo tak bude třeba v pátek 25. září odpoledne v chrastecké sokolovně anebo už ve čtvrtek 17. září v prostorách centra v chrudimské Široké ulici. Tam jinak nabízejí pravidelný program od promítání fotografií přes cvičení jógy až po kurzy s počítači a přednášky. Den seniorů následně oslaví v Borové u Poličky 1. října.

„Už se nám daří jezdit na výlety. Těšíme se do Luže, do Skutče na dechovku i do Litomyšle. V autobuse jezdíme s rouškou, ale není to nic, co bychom nebyli schopní zvládnout,“ uzavírá Tomáš Martinek.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související