Jak nenaletět podomním prodejcům energií

23. duben 2018

Na českém trhu neustále přetrvávají nekalé praktiky včetně nátlaku při podomním prodeji.  V posledních měsících výrazně vzrostl počet případů, kdy podomní prodejci lákají hlavně starší občany na výhodnější ceny elektřiny a slibují nereálné budoucí úspory.

Zásadou číslo jedna je neotevírat cizím lidem a nevpouštět je dovnitř. „V poslední době se nám stává, že pachatelé vystupují jako zaměstnanci ČEZ. Chtěla bych připomenout a zdůraznit, že naše společnost přímý prodej v terénu zrušila a lidé se tak u sebe doma nemohou setkávat s obchodními zástupci,“ apeluje energetická poradkyně Vladimíra Rosendorfová. Pokud jste se stali obětí záludných obchodníků, volejte na bezplatnou zákaznickou linku 800 810 820.

Nejčastější oběť: senior

Podvodní prodejci si oběť vytipují už na ulici, kde ji sledují až domů, a po té zazvoní u dveří, nebo branky. „Další strategií je domlouvání si schůzky přes pevnou telefonní linku, kterou většinou mívají senioři. Narazit můžete i na osoby, které dříve pracovaly pro konkrétní energetické společnosti a zneužili tak osobní údaje klienta v jejich prospěch. Takový případ se stal v Pardubickém kraji v loni,“ potvrzuje tisková mluvčí policie krajského ředitelství v Pardubicích Markéta Janovská. V případě násilných a vyděračských metod se nebojte zavolat policii.

Neseme vám přeplatek

Podomní prodejci většinou tvrdí, že vám jdou vrátit přeplatek, nebo naopak chtějí vyinkasovat nedoplatek. V praxi ale platí, že žádná z energetických společností s hotovostí nikdy nepracuje. Další záminkou bývá změna a podepsání smlouvy za výhodnějších podmínek. „Jsou i případy, kdy se podvodníci vydávající za kontrolory ČEZ a chtějí vidět přehled vyúčtování s tím, že jdou odečíst elektroměr,“ varuje paní Vladimíra. Nabízejí i různé dárky s tím, že pouze stačí podepsat darovací smlouvu.

Nepodepisujte pod tlakem

Na pročtení jakéhokoliv nabízeného dokumentu si nechte dostatek času. Falešní prodejci zákazníkům nabízejí produkt, který vypadá výhodně, ovšem skutečná smlouva podepsaná spotřebitelem je na zcela jiný a výrazně dražší produkt. Objevují se také skryté případy, kdy zákazník nevědomky podepíše smlouvu, která mu zaručuje stanovenou cenu jen po krátkou dobu a pak se bez jeho vědomí automaticky výrazně zvýší.

„Pokud kdokoliv naléhá, že nabídka je výhodná pouze pro vás a jen dnes, věřte, že jste narazili na neseriózního obchodníka,“ potvrzuje energetická poradkyně. 

Důležité je také připomenout, že od smlouvy může spotřebitel odstoupit do 14 dnů od uzavření, nebo ji bez sankce vypovědět až do 15. dne od zahájení dodávek.

Příklady nekalých praktik z poslední doby

  • Falešná pracovnice ČEZ volala zákaznici po obnovení smlouvy, že pro ni mají „další slevu“. Místo toho zákaznice podepsala smlouvu s jiným dodavatelem a dostala „dárkem“ žárovky. Poté, co se snažila smlouvu zrušit, bylo jí za tyto žárovky naúčtováno 2000 korun
  • Podomní obchodník tvrdil zákazníkovi, že ve skutečnosti neodebírá elektřinu od ČEZ, ale od zahraniční firmy a že mu je schopen zajistit „ryze českou elektřinu“. Vyžadoval kontrolu faktury. Zákazník mu fakturu neukázal a zavolal do ČEZ.
  • Pracovník jiného obchodníka vydávajícího se za zástupce ČEZ přišel k zákazníkovi zkontrolovat, zda má „správně nastaveny slevy“. Ve skutečnosti chtěl zákazníka tímto způsobem přinutit k podpisu smlouvy.
  • Pracovník jiného obchodníka telefonoval zákaznici, že bylo její odběrné místo přepsáno na tohoto obchodníka, se kterým musí nyní podepsat smlouvu a získá slevu.
  • Obchodníci jiného dodavatele navštívili zákazníka, kterému tvrdili, že jdou zkontrolovat, jestli mu neuniká plyn. Při „kontrole plynu“ chtěli zároveň vidět jeho smlouvy.
autor: Věra Říhová
Spustit audio