Jak se nezabít prací – Kateřina Konrádová ví, o čem píše

5. listopad 2015

Takhle totiž nazvala svou knihu: Jak se nezabít prací aneb Jak si z nuly vytvořit gigantický pasivní příjem. Popisuje v ní svůj příběh, kdy se prací skutečně málem zabila.

„Vůbec jsem se nešetřila. Pracovala jsem i 18 hodin denně po dobu 17 let, neodpočívala jsem. Přes den s lidmi a po nocích jsem psala výukové materiály a komunikovala s klienty a studenty, o víkendech kurzy a semináře, večery online školení. Nechápala jsem, že když pracuji s nemocnými lidmi a 10 hodin denně řeším jejich problémy, že se část jejich starostí přenáší i na mě.

Energii jsem jen dávala, ale nepřijímala. Navíc jsem pracovala s přístroji, které vyzařovaly velmi silný elektrosmog. Nakonec se ze mě stal terapeut, který potřeboval doslova tým dalších terapeutů, aby mu zachránili život.“

Únava, která vás pohltí

Kateřina Konrádová začala špatně artikulovat, usínala během dne, zažívala takové stavy únavy, že nemohla vůbec vstát z postele. Energie se vyčerpala i ze záložních baterek. Nakonec zůstala upoutaná v posteli a její život se smrskl na několik obyčejných životních úkonů. To trvalo celých 16 měsíců.

To, co jí pomohlo překonat toto období bez aktivních příjmů, byla její práce – podnikání v network marketingu. Toto podnikání ji umožnilo pracovat z domova online. Paradoxně byla v době své největší krize vyznamenaná jako nejlepší manažer roku 2013 pro Východní Evropu. Pracovala v obchodním systému network marketingu, distribuovala asi 2 000 výrobků a učila své klienty, jak je používat.

Ve své knize popisuje trnitou cestu začínajícího manažera, který láká klienty na „zaručeně skvělý produkt“ a myslí si, že všichni zákazníci budou otevírat peněženky. Takhle to ale rozhodně nefunguje...

Recept: změnit myšlení

Nicméně jen dostatek financí nepomohl Kateřině Konrádové z deprese. Jako terapeut přírodní medicíny věděla, že musí změnit hlavně své myšlení.

To bylo stěžejní, řekla nám v Radioporadně: „Učila jsem se ze srdce odpustit, na nikoho a na nic nemyslet ve zlém, odstranila jsem z mysli všechny strachy. Negativní emoce na všech úrovních jsou žrouti energie a zdraví. Naučila jsem se nepřebírat starosti druhých do svého biopole. Ani to nešlo, protože jakmile se nějaký takový vysavač objevil, hned jsem začala usínat. Je rozdíl mezi empatií a sympatií. Změnila jsem i tyto naučené vzorce. Doslova jsem si přeprogramovala myšlení. Začala jsem cíleně relaxovat. Stýkala jsem se jen s lidmi, co mi energii předávali, ne s těmi , co mi ji brali.“

Kateřina Konrádová

Kateřina Konrádová je dnes zase plná energie, ale ví, že pracovat 18 hodin denně už nikdy nebude. V jejím novém životě nechybí přiměřená sportovní aktivita a přirozená energie z přírody. A také hudba. A protože Kateřina Konrádová chce poznat všechno co nejlépe, zjistila si z nejrůznějších zdrojů veškeré informace o léčivé hudbě. Taková hudba prý musí být v souladu se zemskou, tzv. Schumanovou rezonancí. Tedy v ladění 432 Hz.

Má rytmus našeho srdce nebo pomalejší a je složena s daným záměrem pomáhat lidem. Kateřina Konrádová vytvořila ve spolupráci s hudebním skladatelem Varhanem Orchestrovičem Bauerem a zpěvákem a improvizátorem Vojtěchem Dykem CD Léčivá poselství hudby. Tato hudba podle ní pomůže udělat člověku jakousi hygienu mysli a uvede ho zpět do harmonie.

autor: jsl
Spustit audio