Jaroslav Kulhavý po oslavách kulhá, zlomil si prst na noze

15. srpen 2012

Nejlepší biker planety Jaroslav Kulhavý se vrátil domů, tedy konkrétně do města Ústí nad Orlicí. Oslava návratu zlatého olympionika do rodného města se neobešla bez následků. Při spontánním skandování si Kulhavý zlomil prst na levé noze.

Včerejší velkolepou oslavu jeho zlaté olympijské medaile pojali organizátoři jako vzdání holdu samotnému Římskému císaři. Tomu odpovídali nejen kostýmy, ale také průvod městem.

Pro město to nebylo první přivítání Jaroslava Kulhavého. Ten si podobný ceremoniál vychutnal již v loňském roce, kdy se stal mistrem světa, přesto to letos bylo úplně jiné.

„Nějaká očekávání byla. Loni taky něco proběhlo. Bylo to teda mnohem menší. První informace byly takové, že to má být podobné, ale nakonec to bylo fakt velký. Já jsem to ani nečekal,“ říká Kulhavý.

Organizátoři pro letošní oslavu zvolili netradiční dary. Důvodem je výstavba rodinného domu zlatého olympionika. Postupem času tak v parku vznikly provizorní stavebniny včetně poukazu na bezplatné odpracování několik hodin na stavbě.

Přímo v centru dění byl Jaroslav Kulhavý přestrojen do císařského kostýmu a za pomoci nosičů a nezbytného dívčího doprovodu odnesen na provizorním trůnu městem ke svému kočáru.

Jak sám dodává, měl trošku problémy s rovnováhou. „Je to těžké nespadnout, uvidíme snad se tady udržím.“

Přestože toho Jaroslav Kulhavý za poslední dny moc nenaspal, tak tuto oslavu si vychutnal až do konce.

„Bylo to už od pěti, tak jsme se dostal po půlnoci domů. Oslava byla až moc velká. Původně jsem to tady nechával na sobotu, ale bavili jsme s kluky, že už to bude těžké přebýt, protože tady bylo hodně lidí. Myslel jsem, že půjdou do práce, ale ještě o půlnoci v parku hrála kapela a lidi byli venku, hospoda byla narvaná. Moc jsem nechápal, že je úterý.“

O tom, že oslavy byly opravdu spontánní, svědčí i Jardův zlomený prst na levé noze. Přesto se zítra chystá sednout na kolo a začít trénovat.

„Jak jsme tady měli lopaty, tak tady probíhalo nějaké skandování. Zlomil jsem si prst tou násadou. Uvidíme, zatím to bolí, je to nepříjemné, ale doufám, že to přes bolest narvu do boty a zkusím s tím jít na kolo.“

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autoři: FLY , KAL
Spustit audio