Josef Maršálek: U nás se nikdy nic v kuchyni nevyhodí. Vše, co vypěstujeme, tak sníme nebo zavaříme
Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:
- 00:53 Rozhovor s cukrářem a pekařem Josefem Maršálkem
- 05:53 Veletrhy Styl a Kabo nabídly v Brně novinky ze světa módy
- 10:54 Customizace aneb úprava určitého produktu na míru zákazníkovi
- 14:11 Co znamená pojem takzvaná cestovní trombóza?
- 19:05 Jak pečovat o nohy abychom se vyhnuli některým zdravotním problémům
- 23:42 Další porce kosmetických rad na léto od Vlasty Libotovské
Další z osobností, kterou přivítáme 22. září na galavečeru vyhlášení vítěze rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku, je cukrář a pekař Josef Maršálek.
Na roli porotce v televizní soutěži Peče celá zem se znovu moc těším. Myslím si, že to je opravdu práce za odměnu.
Josef Maršálek, cukrář a pekař
Co s ním dělají vysoké letní teploty posledních týdnů?
Je pravdou, že v létě toho moc nenavaříme. Připravujeme si spíše zeleninové saláty a lehké těstoviny, žádné poctivé francouzské vaření. Ale já mám teplo rád. Myslím si, že v létě má být horko a v zimě zima.
Čtěte také
A u nás se nikdy nic v kuchyni nevyhodí. Vše, co vypěstujeme, tak sníme nebo zavaříme, zamrazíme na zimu, děláme marmelády, různé zavařeniny a kompoty. Různou zeleninovou směs do skleniček. Rádi si také zagrilujeme, ale není to tedy tak, že bychom museli za každou cenu grilovat každý den.
Do 16. září se mohou lidé hlásit do soutěže České televize s názvem Peče celá zem. Bude to už třetí ročník, kdy se hledá nejlepší český amatérský cukrář a pekař. Vy budete opět v roli porotce. Je se na to těšíte?
Moc se těším, protože si myslím, že tohle je opravdu práce za odměnu. Dělá na tom tým nádherných, šikovných a chytrých lidí. Je to práce v krásném prostředí, v zámečku, v zahradách. A pečení opravdu vždy přitahuje krásné a pozitivní lidi.
Co je předpokladem toho, aby se člověk stal nejlepším cukrářem a pekařem v zemi?Čtěte také
Člověk by měl vždy zůstávat především sám sebou, neměl by si zbytečně hrát na něco či někoho, čím není. Neměl by ukazovat, čím by chtěl být. Pokud člověk zůstane autentický i se všemi různými mouchami, které má, tak si myslím, že to dotáhne mnohem dál, než ambiciózní a přetrémovaní jedinci, kteří do toho vkládají strašně moc energie.
Když si zachováte své lidství a přinesete si s sebou i kousek své rodiny, kus svého srdce, tak máte velkou šanci v soutěži Peče celá zem uspět.
To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.
Související
-
Šarmantní osobností roku zvolili rozhlasoví posluchači neurochirurga, profesora Vladimíra Beneše
Vítězem 26. ročníku ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku se stal přední český neurochirurg profesor Vladimír Beneš.
-
Jak upéct dokonalé muffiny podle cukráře Josefa Maršálka
Muffiny pochází z Ameriky, je to americká cukrařina a tam si nikdo cukrařinou neláme hlavu. Oficiálně pochází od žen v domácnosti, od tzv. hauswife.
-
Jednoduchý a levný trik, jak dodat vašim buchtám a dezertům lesk podle cukráře Josefa Maršálka
Chcete-li, aby se vaše buchty, koláče a dezerty nádherně leskly, máme pro vás radu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.