Výlety bez otravných předváděček se spolkem Hurá na výlet

28. listopad 2017

Organizují výlety pro seniory, na které je vozí starým naleštěným červenobílým autobusem ze 60. let. Jsou to dobrovolníci ze spolku Hurá na výlet. Jeden autobus už přestává stačit, takový je zájem o výlety bez tzv. předváděček.

Na cestu můžete vyrazit se spolkem Hurá na výlet i vy. Kancelář mají v Chrudimi, a je otevřená vždy v pátek od čtrnácti do šestnácti hodin. Veškeré informace získáte na webu spolku Hurá na výlet.

„Letos jsme si užili dechovku ve Skutči, do Bítovan jsme si zajeli do přírody a teď se těšíme na zájezd do Polska. Pojede nás celkem sto, muzikanti se budou v autobusech střídat a bude veselo. Pojede s námi i pan Žák, který hraje na pilu. Vypravte se s námi, to budete koukat,“ vypráví jedna ze seniorek Eva Chládková.

Hurá na výlet se spojil s Dtestem a Životem 90

Spolek Hurá na výlet vznikl před třemi lety a dnes už působí v pěti krajích. Nepořádá jen výlety. „Začali jsme spolupracovat s organizací Dtest a také jsme navázali spolupráci s organizací Život 90, kde mají nepřetržitou linku důvěry,“ říká dobrovolnice Anna Mikanová.

Senioři v Pardubicích se dobře baví i vzdělávají. Vítejte v Seniorcentru

Penzisté, senioři, důchodci tančí, tanec (ilustrační foto)

Co všechno můžete v Pardubicích dělat, když už jste v důchodu? Poslechněte si Radioporadnu s vedoucí Seniorcentra Michaelou Smetákovou.

Už teď jsou naplánované výlety na další rok. „Pokud se chcete přihlásit, počkejte si na první duben, ale pak už neváhejte ani minutu. Výlety jsou velmi brzy obsazené. Potřebovali bychom další autobus, abychom uspokojili všechny zájemce,“ říká dobrovolník Tomáš Martinek.

Z výletnice se stala dobrovolnice

Paní Eva Chládková se přihlásila na první výlet do spolku Hurá na výlet před dvěma lety. Jelo se na Veselý kopec. Dnes už pracuje jako dobrovolnice, která pomáhá ostatním seniorům třeba při nástupu do autobusu atd. „Jsme spokojeni, že nás mladí potřebují a dělá nám to dobře,“ říká seniorka. „Pro nás je ta spolupráce velmi potřebná a jsme rádi za zkušenosti, které od vás dostáváme,“ oponuje mladý dobrovolník Tomáš Martinek.

Benefiční koncerty a předvánoční setkání v Muzeu Loutkářských kultur

Užít si předvánoční atmosféru a podpořit spolek Hurá na výlet můžete v chrudimském Agora klubu.  8. prosince se tam koná od půl osmé koncert jazzového kvarteta. Výtěžek poputuje na činnost spolku.

Další akce spolku Hurá na výlet se koná 14. prosince. Je to předvánoční setkání v Muzeu loutkářských kultur. Přijďte si posedět se seniory i mladými dobrovolníky, Nebude chybět hudba, ani cukroví.

Spustit audio