Kosmetické vychytávky? Nanopřístroj do kabelky a kosmetika z hlemýždího slizu

12. říjen 2015

Kdo z nás by nechtěl vypadat dlouho svěže a mladě? Ne každý to má ale dáno od přírody. Proto je třeba tomu trošku pomoci. Například správnou péčí o naši pleť. Poradíme, jak na to. A začneme aktuálně – sychravým podzimním počasím.

Podle majitelky kosmetického salónu Jany Petrákové je totiž třeba už také myslet na první mrazíky, které nám naši pleť můžou hodně poškodit, zvláště když budeme používat krémy nebo make-up s obsahem vody. Ta totiž v mrazu udělá přesně to, co voda dělává, tedy zmrzne.

„Začněte používat krémy, které mají vyšší výživnou hodnotu, například s argonovým nebo šípkovým olejem nebo se ženšenem. Ty pleť při sychravém počasí lépe ochrání,“ tvrdí kosmetička Jana Petráková. Podle ní ale je i nadále potřeba naši pleť hydratovat. Jen je ale dobré používat hydratační krémy spíše na noc.

Péče každý den

Pokud budete správně pečovat o pleť každý den, stonásobně vám to vrátí, tvrdí kosmetička. Podle ní je třeba každý den dopřát pleti tři kroky – čištění, tonizaci a výživu. Při čištění mastnější pleti jsou dobré gely, pleti citlivé pomohou spíše mléky, která jsou mastnější a pleť nepodráží. Tonikum slouží k dočištění pleti a úpravě pH pokožky a pleť zklidňuje.

Zeštíhlující ošetření a lymfodrenáž těla

Co se výživy týče, tak tady použijeme séra nebo krémy, ty je třeba volit podle typu pleti a věku. A rozhodně je třeba mít podle kosmetičky krém denní a krém noční. „Denní krém je určený hlavně pro ochranu před vnějšími vlivy – UV zářením, nepříznivými vlivy počasí… Noční krém je určený pro regeneraci,“ říká Jana Petráková.

Kosmetické novinky

„Novinkou číslo jedna je pro mě anti-aging ultrazvukový nano sprej pro hydrataci pleti. Vypadá jako mobilní telefon a je výborný také jako prevence proti stárnutí, pomůže při únavě, v klimatizovaných prostorách, je báječný jako podklad pod make-up a pro muže po holení,“ vyjmenovává kosmetička Jana Petráková.

Další novinkou, která ale asi nevypadá na první pohled tak přitažlivě, je hlemýždí kosmetika. „Objevil ji jeden chilský lékař, kterého inspirovali farmáři chovající hlemýždě. Všiml si, že mají nezvykle pěkné ruce a daleko rychleji se jim na nich hojí rány. A laboratorní analýzou pak zjistil, že sliz je velice bohatý na spoustu vitamínu, obsahuje alantoin, kolagen a kyselinu glykolovou atd. Působí perfektně na vrásky, léčí akné,“ popisuje majitelka kosmetického salonu Petráková.

autor: RUS
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka