Kouzelníci na zázraky nevěří. Za dobrým kouzlem se skrývají „jen“ hodiny dřiny

14. červen 2019

Nejdřív velká dřina, hodiny tréninku, teprve pak povedené kouzlo. Na zázraky se kouzelníci skutečně spoléhat nemohou. Předpokladem jsou šikovné ruce, trpělivost a taky charizma.   

„Pro mě je velkým vzorem pan Karel Bušina. Měla jsem možnost vidět, jak pracuje s kouzly. Mohla jsem ho sledovat v zákulisí a to mě nadchlo,“ řekla nám v Radioporadně kouzelnice Wendy z Pardubic.

Večer plný kouzel ve Východočeském divadle

Nejlepší kouzelníci z celé republiky se sjedou do Pardubic. V sobotu 22. června bude představení ve Východočeském divadle Pardubice. „Na Večeru plném kouzel nebudou chybět velké iluzionistické triky hodné Davida Copperfielda, levitující hůlky, rychlé převleky, dokonce dojde i na pálení bankovek. Přijďte se podívat,“ zvou pořádající kouzelníci Wendy a David Kopecký.

Týbrďo divadlo! V Pardubicích zvedá oponu nová scéna pro děti

Lucie Hašková a Jana Tichá zakládají divadlo výlučně pro děti

Hledáte způsob, jak zabavit děti? Od září 2019 můžete v krajském městě využít novou atrakci. Vzniká v prostorách divadla Exil.

Kouzelníci skládají přísahu, která mimo jiné říká, že kouzlo se nesmí nikomu prozradit. Tak kde se triky naučit? Samozřejmě je najdete popsané v knihách a v dnešní době hlavně na internetu.

„Kouzlo si můžete i koupit. Je to běžný produkt, jako třeba automatická pračka. Jsou na to speciální stránky. Jednoduchá kouzla za stovku, drahá i za dvě stě tisíc. A když chcete objevit vrtulník, musíte si ho taky přece nejdřív koupit. Trochu to leze do peněz,“ vtipkuje kouzelník David Kopecký.

Kouzelný koberec v Muzeu kouzel

V Muzeu a divadélku kouzel na ulici Jana Palacha v Pardubicích mají dokonce kouzelný koberec. Každou sobotu od devíti do sedmnácti hodin se tam můžete vydat a prohlédnout si různé kouzelnické pomůcky. Otevřeno mají i o prázdninách.  Můžete si dokonce po telefonu objednat prohlídku muzea s průvodcem nebo kouzelnické představení.

Spustit audio