Kvůli stavbě urgentního příjmu v Pardubické nemocnici ubyla parkovací místa

23. červen 2021 08:00

Stavební práce v Pardubické nemocnici komplikují a omezují parkování. Kvůli stavbě centrálního urgentního příjmu je tam teď o 80 parkovacích míst méně, mění se také systém průjezdnosti celého areálu.

Stavební firma pracuje na přípravné fázi stavby centrální urgentního příjmu, hotový bude v roce 2023.

„V důsledku rozšiřování záboru stavební plochy dochází k úplnému uzavření štěrkového parkoviště, které bylo dočasně vybudováno v místě zbourané budovy č. 1. Víme, že situace již není a ani v následujících měsících nebude komfortní. Abychom však minimalizovali případné potíže, prosíme veřejnost, aby po dobu stavby zvážila nutnost parkování v areálu nemocnice," uvedla Alena Františková z tiskového oddělení nemocnice.

Čtěte také

Stavební firma teď překládá kabeláž, přívod medicinálních plynů a kanalizaci. V areálu proto postupně uzavírá silnice a parkovací plochy. Některé komunikace budou kvůli stavbě jednosměrné, některé zavřené.

Informace, pokladna a podatelna i automat na regulační poplatky jsou nově v přízemí budovy 13 naproti hlavní vrátnici. Vstup do budovy neurologie je po dobu stavby umožněn z Bokovy ulice z vnější strany areálu a je označen směrovými šipkami.

V centrálním urgentním příjmu bude chirurgie, cévní nebo dětská chirurgie, traumatologie, ortopedie nebo třeba kardiologie či neurochirurgie, ale také operační sály a lůžka ARO. V přízemí osmipatrové budovy bude takzvaná emergency, vyšetřovny a ambulance, na střeše budovy heliport. Pavilon urgentního příjmu v Pardubické nemocnici má být hotový na konci roku 2023.

autoři: Drahomíra Bačkorová , pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související