Letní koupaliště ve Skutči letos zůstane na suchu. Město zvažuje, jak ho utěsnit

12. červen 2024 14:15

Kvůli nestabilnímu podloží město Skuteč na Chrudimsku v létě nebude provozovat městské koupaliště. Denně tam v sezoně unikalo 100 metrů krychlových vody. Radnice hledá varianty, za kterých bude možné sportoviště za přiměřenou cenu opravit.

„Čekáme na další posudky stavaře a statika, jestli vůbec v tomhle místě a za jakých podmínek obnovit koupaliště. Je 28 let staré,“ řekl starosta Jaroslav Hetfleiš (Patrioti). Betonové desky koupaliště jsou rozlámané, což způsobovalo únik vody.

Nové koupaliště není ve hře

Odborníci mají v novém posudku uvést, jestli bude bazén možné nahradit novou deskou potaženou fólií a jestli se po čase zase kvůli nestabilnímu podloží neponičí. „Profíci by to měli vyřešit. Nebo by se koupaliště muselo založit na pilotech. Stavět nové koupaliště při našem stavu rozpočtu asi možné není, máme jiné důležité projekty,“ řekl starosta.

Skuteč otevírala koupaliště v srpnu 1996. V roce 2021 revizní technik doporučil zavřít vodní atrakci kamikadze, od loňska je zavřený tobogán, což podle města snížilo návštěvnost zhruba o 2500 lidí. Z bazénu opadávají kachličky a ve špatném stavu je brouzdaliště.

Aby lidé nepřišli o zázemí koupaliště, chce ho město přes léto otevřít, ale nenapustí ho. Patrně také dřív zahájí provoz krytý bazén, který je jinak přes léto zavřený. „Koupaliště je místo, kudy se chodí na žulovou stezku, která je oblíbená. Chceme tam mít otevřené občerstvení. Také opravíme sprchy a sociálky na zastřešeném bazéně, aby byl otevřený pro kondiční plavce třeba už v srpnu,“ řekl starosta.

autoři: Josef Kopecký , pta | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio

Související