Letos frčí retro účesy i vyholená hlava. A víte, jak zafixovat make up?

8. červen 2018

Říká se, že na světě neexistují ošklivé ženy. Některé pouze nevědí, jak se udělat hezké. Naštěstí existují salóny, v kterých vám ochotně poradí a kde můžete projít kompletní proměnou.

Pár tipů jak být krásná a přitažlivá nám dala kadeřnice Dagmar Popová spolu s vizážistkou Veronikou Dědičovou. „Pro letošní rok jednoznačně vedou retro účesy. Pro inspiraci zapátrejte v šuplíku nebo knihovně vašich maminek a babiček, kde se určitě najde nějaký zapomenutý módní časopis,“ nabádá paní Dagmar.

Typickým rysem let minulého století byly vlasy vyčesané do drdolu, nebo rozpuštěné s velkými vlnami. Pokud nevládnete bohatou hřívou, můžete si pomoci vhodnými stylingovými prostředky a kvalitním střihem. Zabodujete jak s krátkým rozcuchem, tak i s vyholenou hlavou.

Jaké barvy vlasů hrají prim?

„Když se podíváme na hvězdy jako Katy Perry nebo Kate Hudson, tak obě jsou dohola a hlavu mají natónovanou do růžova. Ovšem ne každému to sluší, proto než se rozhodnete pro tak razantní krok, zkuste se raději předtím poradit s vizážistou nebo kadeřníkem.“ Pro letošní rok jsou in metalické odstíny, ale i přirozené. Takzvaný ombre styl (stínování barev) už je na ústupu.

Jako doplněk ženskosti by neměl chybět make up. Dnešní slečny hodně čerpají z videí na internetu. Mají velký přehled o tom, kde v líčení ubrat a kde pro změnu přidat, aby kontury obličeje byly co nejideálnější. „Existuje ale i druhá skupina žen, které si vůbec neumí poradit a nejsou zvyklé na každodenní malování. Obracejí se na nás často i budoucí nevěsty, aby v den D byly co nejkrásnější,“ prozrazuje vizážistka Veronika Dědičová.

Rozteklý make up? Fixujte!

V letních měsících by ženy měly přemýšlet nad líčidly, která se hned po pár hodinách nestanou neviditelná, to znamená hned tak z obličeje nezmizí.

„Základem je podkladová báze pod make up, která ho perfektně zafixuje. Nesmí chybět kvalitní pudr a ve finále můžeme obličej postříkat speciálním sprejem. Na trhu jsou i termální vody, které také skvěle fungují a dokonale líčení zafixují,“ radí paní Veronika.

6 tipů pro větší šmrnc:

  1. každodenní svazování vlasů do gumičky vytahuje vlas z kořínků a dochází k jejich vypadávání
  2. kořínky suchých a roztřepených vlasů potřete po umytí olejem
  3. na rozčesávání jsou výborné kartáče do dlaně
  4. oči rozzáříte světlými perleťovými stíny a velmi tenkými černými linkami
  5. oči zvětšíte umělými nalepovacími řasovými trsy
  6. přírodní řasy posílíte odličovačem s olejíčkem, nikdy ale nevytahujte kůži, způsobíte si vrásky
autor: Věra Říhová
Spustit audio