Libeček ukrývá nejsilnější aroma ve svém kořenu
Libeček pravděpodobně pochází z jižní Evropy. Dříve se listy libečku dávaly do bot, aby osvěžily unavené nohy. V hostinci si pak ušlý poutník mohl dát osvěžující nápoj z libečku a řebříčku. V jakých dalších podobách se objevuje?
Libeček se pěstoval také v klášterních bylinných zahradách, přidává se k masu a dělají se z něj i domácí likéry. Do polévky se nejlépe hodí usušený a rozemletý kořen libečku, protože je v něm nejvíc aroma. Používá se i v léčitelství, pomáhá třeba jako lék proti nadýmání.
Víte, kde byl libeček součástí původní receptury?
a) u znojemských okurek – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) u maggi – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá balíček koření od Kotanyi v hodnotě 500 korun a kvízovou společenskou hru s názvem Jídlo od Albi.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 29. března 2016!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.