Lupič si peníze neodnesl

9. duben 2003

Lupič, který v úterý odpoledne přepadl pobočku ČSOB v Praze 6-Dejvicích, si odtud neodnesl žádné peníze. Českému rozhlasu to dnes řekl ředitel centrálních služeb ČSOB Jiří Konečný. Lupič odešel s prázdnou a o to horší je, že bohužel zemřel člen ostrahy, uvedl.

Ředitel policie Prahy 6 Vladimír Rajchart zatím odmítl informaci banky potvrdit. Dokud neskončí inventura, nebude podle něj zcela jasné, zda lupič nějaké peníze odnesl nebo ne. "Zatím je verze taková, že nic neodnesl," řekl s tím, že podle jiných informací ale lupič sáhl přes přepážku a něco vzal. Výsledky inventury by podle něj měly být známy ještě dnes.

Ozbrojený muž přistoupil v úterý krátce po 14:00 k jedné z přepážek pobočky a požádal pokladní o peníze. Pak náhle začal střílet a zastřelil jednoho člena bankovní ochranky. Kriminalista na místě činu uvedl, že lupič vypálil čtyři až pět ran. Podle něj byl pachatelem muž ve věku 30 až 45 let, vysoký asi 180 centimetrů. Měl na sobě péřovou bundu s kapucí a džíny, kolem krku měl šálu. Podle Rajcharta pracovali kriminalisté na vyšetřováni intenzivně celou noc, žádné konkrétní výsledky však zatím nemohou zveřejnit.

Spustit audio