Michal Viewegh navštíví Zámek plný knih

19. listopad 2015

Už popáté budou prostory pardubického zámku hostit knižní veletrh Zámek plný knih, na který přišla posluchače Českého rozhlasu Pardubice pozvat pořadatelka Renáta Tetřevová.

Má vůbec klasická kniha v dnešní době digitalizace a čteček budoucnost? „To vědí spíš knihkupci, kteří mají statistiky. Ale myslím si, že rozhodně ano, protože je něco jiného držet v ruce čtečku a něco jiného knihu a listovat si stránkami,“ myslí si Tetřevová.

Zájem o knižní veletrh na pardubickém zámku rok od roku roste: „Když jsme začínali, tak se nám přihlásilo 12 vystavovatelů. Vloni jsme říkali, že máme rekordní počet 24 vystavovatelů. Tak letos jich je 25,“ říká Renáta Tetřevová.

Návštěva veletrhu přinese návštěvníkům i některé výhody: „Studenty zaujme, že opět přijede Archeologický ústav Akademie věd z Brna, který znovu pro studenty slibuje až 50% slevu na jejich publikace. Cílem akce je propagace naší publikační činnosti, ale na druhou stranu je to také místo setkávání, výměny informací, kolegiální záležitost.“

Veletrh začíná v pátek 20. listopadu v deset hodin v Rytířských sálech pardubického zámku, zájemce potěší volné vstupné. Program bude probíhat v hodinových intervalech a také letos kromě jiného nabízí setkání s jednou ze známých osobností: „Jako se nám vloni podařilo získat velkou celebritu pana Josefa Váňu, tak letos přijede do Pardubic Michal Viewegh, který v 16 hodin bude mít ve Vojtěchově sále autogramiádu a v 18 hodin v přednáškovém sále besedu a autorské čtení.“

Michal Viewegh

A protože sál má omezenou kapacitu, doporučuje Renáta Tetřevová zájemcům zajistit si ještě ve čtvrtek 19. listopadu na emailové adrese teterevova@vcm.cz.

Z bohatého programu knižního veletrhu:
  • 10:00 slavnostní zahájení za účasti Komise knihovníků Asociace muzeí a galerií ČR

  • 12:00 křest katalogu archeologické expozice VČM  v Pardubicích „Proti proudu času"

  • 13:00 vyhlášení středoškolské soutěže k roku Jana Pernera

  • 14:00 prezentace knihy Martina Ťopka - Sklonek osudu Růženy Batrachové

  • 16:00 autogramiáda Michala Viewegha

  • 18:00 autorské čtení a beseda s Michalem Vieweghem

autor: HRU
Spustit audio