Na hudebním táboře v Horním Jelení s angličtinou nevystačíte

18. červenec 2016

Mezinárodního setkání dětí a mládeže se účastní děti nejen z České republiky, ale také ze sedmi států světa. Hlavní náplní obou turnusů bude nacvičení programu na závěrečné vystoupení. Pozval nás ředitel Josef Kušička.

Tábor je zaměřen především na klasickou hudbu, ale v rámci volitelných oborů si účastníci můžou zapsat další hudební žánry, ale třeba také sport. Čas je i na klasické táborové aktivity jako opékání buřtů u táboráku, celotáborové hry.

„Máme připravený třeba také večírek ve stylu roku 1997, kdy byl první ročník tábora. Máme tam i přehlídku talentů, protože spousta našich účastníků nejenom, že vládne dobře svým hudebním nástrojem, ale má také spoustu dalšího skvělého nadání, takže ho vlastně může předvést ostatním,“ dodává Josef Kušička.

Mnozí účastníci se na tábor rádi vrací, týká se to i účastníků ze zahraničí, říká Josef Kušička: „Například jedna účastnice z USA přicestuje na tábor už podruhé. My už třetím rokem máme takový program, kdy se snažíme studentům z USA zprostředkovat i pobyt v rodině a podobnou možnost nabízíme i českým studentům.“

Český hudební tábor mládeže nabídne kulturní vyžití také veřejnosti. Od 20. července téměř každý večer v 19:30 můžou zájemci v rekreačním zařízení Radost v Horním Jelení navštívit jeden z večerních koncertů. Další se chystají také na zámku v Nových Hradech.

autor: HRU
Spustit audio