Na křižovatce v Ostřešanech budou semafory, mají zamezit nehodám

30. červenec 2021

V Ostřešanech na Pardubicku se ve směru na Tuněchody v budoucnu objeví světelná signalizace. I když je tam dopravní značení, řidiči ho často přehlédnou a stávají se tam také smrtelné nehody.

ČTK to řekl starosta Josef Vodrážka (SNK Za obnovu a rozvoj obce). Průtah obcí je pro mnoho řidičů alternativou silnice I/35.

„Je tem velký provoz. Byly tam smrtelné nehody. Jsou tam sice dvě stopky na obou stranách, na příjezdu z vedlejších silnic, ale lidský faktor selhává. Přejedou značky, při srážce končí mimo silnici. Asi před měsícem vjelo auto na soukromý pozemek a skončilo v rodinném domě. Kdyby tam šel někdo pešky, jel na kole, bylo by to špatné,“ řekl Vodrážka.

Pro kruhový objezd není místo

Úsek je na křížení silnic třetí třídy 34/026 a 34/030, kruhový objezd tam není možné udělat, protože tam není dost místa. Obec koordinuje přípravu s krajem, který plánuje průtah obcí opravit. Termíny ještě nejsou stanovené.

„Jedná se o téměř čtyři kilometry dlouhý úsek s odhadovaným finančním rozsahem okolo 90 milionů korun. I při rozdělení na několik etap je realizace podmíněna finanční situací kraje a získáním prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury v příštích letech,“ řekl hejtman Martin Netolický (3PK/ČSSD).

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související