Na větvi s Halinou jsou publicista Ivo Šmoldas a zpěvačka a herečka Hana Křížková

8. červen 2015

Český rozhlas Pardubice uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou". Každé druhé pondělí v měsíci v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) Lázní Bělohrad, vždy od 18. hodin. V pondělí 8. června 2015 budou hosty pořadu nakladatelský redaktor, kulturní publicista, scenárista, moderátor a překladatel v jedné osobě Ivo Šmodlas a herečka a zpěvačka Hana Křížková.

PhDr. Ivo Šmoldas může budit zdání zádumčivého introverta, ale jen do té doby, než mu dáte slovo. Přirozený šarm, nezbytný nadhled a v neposlední řadě láska k mateřskému jazyku, to všechno jsou důvody, proč byste měli necelou hodinu rozhlasové Návštěvy vnímat jako duševní relaxaci.

Ivo Šmoldas

Nakladatelský redaktor, kulturní publicista, scenárista, moderátor a překladatel je navíc v pramenech označován i jako básník.

To ovšem pan doktor zdvořile odmítá a jak je jeho dobrým zvykem i vtipně vysvětluje. To všechno vám nabídne jistě i v pořadu Na větvi s Halinou.

Hana Křížková hrála ve dvacítce muzikálů, ale poslední desku věnovala šansonu. A to se v mládí věnovala ještě volejbalu a kanoistice. K vodě jí to ale teď tolik netáhne. Nezpívá ve sprše, ale v autě.

Hana Křížková

„Ráda cvičím v autě. Zpívám a zpívám, někdy se na křižovatkách lidé diví,“ prozradila na sebe Hanka Křížová. Herečkou a zpěvačkou chtěla být už odmala. V džungli populární hudby uspěla sama, bez manažera, protekce a známostí.

Talent prý zdědila po rodičích. Tatínek hrál na několik nástrojů a dirigoval divadelní orchestr v Písku. Tam poznal maminku, která v divadle hrála a taky krásně zpívala. Všechny oslavy se tak v rodině odehrávaly s muzikou „Rodinná pohoda asi přispěla k tomu, že se na život dívám s optimismem.“

Drákula byl první

Muzikály jsou velkou kapitolou života Hanky Křížkové. „Pochopitelně vzpomínám na Drákulu, protože to byl první muzikál. Hrál se každý den.“ V Krysařovi zase vytvořil Dan Landa postavu přímo na ni. „Mám ráda i muzikály na ledě. Dělali jsme Mrazíka, kde jsem hrála Marfušu.“

Silvestr 2014 s Českým rozhlasem Hradec Králové - Hana Křížková

Hana Křížková jezdí už osm let na ozdravný pobyt k moři s dětmi po onkologickém onemocnění. Pobyt pořádá občanské sdružení Sluneční paprsek. „Já jsem ten mezník mezi vedoucím a lékaři, protože si s nimi ráda povídám. A když se trochu otevřou, tak mám z toho velkou radost.“

A plány do budoucna? Hanka Křížková se chystá na další muzikál Mamma Mia! Najde si čas i na odpočinek. „Ráda si sednu s přáteli u vínka, u grilu. Vyjdu do lesa. Jsem velká houbařka. Jinak relaxuji u kytiček.“

V talkshow "S Halinou na větvi" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod. O ten se nyní postará sama Hana Křížková.

Na větvi s Halinou jsou režisér Jakub Kohák a zpěvačka Tereza Černochová

Vstupenky je možné si zamluvit v recepci hotelu Tree od Life Lázní Bělohrad na telefonu 493 767 100.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.


Zvětšit mapu
Spustit audio