Nad Litomyšlí nebudou létat letadla

18. červen 2004

Až do 27. června nebudou nad Litomyšlí létat letadla. V době konání Mezinárodního operního festivalu Smetanova Litomyšl je totiž tento vzdušný prostor chráněn. Další výjimečná opatření platí také pro řidiče. Podrobnosti zjišťovala redaktorka Tereza Klůsová.

"Pořadatelé, ale především návštěvníky festivalu v minulých letech při sledování programu často rušila malá soukromá letadla a motorová rogala. Jak uvedl ředitel festivalu Jan Pikna, už po druhé pořadatelům proto vyšel vstříc Úřad pro civilní letectví. Vystavil pro období festivalu notam, to znamená,že v době konání pořadu nad Litomyšlí nesmějí přelétat žádná letadla, to je pro nás velmi důležité. S uzavírkou musí počítat také řidiči směřujíci z Litomyšlě na Českou Třebovou. Ve večerních hodinách bude zneprůjezdněna silnice kolem litomyšlského zámku a doprava bude odkloněna po místních komunikacích, které nejsou snadno průjezdné."

rogalo
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.