Soutěžní recepty
-
Lepší než medovník: Ořechový koláč od Jany Kolářové
Krusta ze zkaramelizovaných ořechů, másla a medu je chutná a není přeslazená. Krém vše zvláční. Piškot pečením ztmavne a vrstvení může připomínat proslulý medovník.
-
Křupavý semenec od Aleny Pirklové je superrychlý a zdravý bezlepkový dezert jen ze 4 surovin
Dozlatova upečený semenec krásně křupe. Zkaramelizovaný cukr mu dodá správnou chuť. Stačí čtyři suroviny a neuvěříte, jakou dokážou udělat radost na jazyku.
-
Prezidentská bábovka od Ludmily Šmídové je vláčná a plná ořechů a čokolády
Tahle bábovka zřejmě kdysi chutnala některému prezidentovi. Je hutná, ale vláčná a plná ořechů a čokolády. Výtečnou a velmi jedlou bábovku upekla Ludmila Šmídová z Kyjova.
-
Rebarborové řezy od Václava Ségla v sobě skrývají i zázvor, který dezertu dodá mimořádnou chuť
Rebarbora a zázvor? Netušená kombinace. Moučník je vysoký, krásně nadýchaný a plný krému a šlehačky. Pekl Václav Ségl z Praskoles.
-
Jak využít staré rohlíky? Rohlíkové hrudky od Miroslavy Kubové jsou na povrchu křupavé, uvnitř měkké
Zlatavé hrudky na povrchu křupnou, uvnitř jsou měkounké. Rohlíky zrecyklujete a ještě nahradí mouku. Tím, že už jsou upečené, dají sušenkovým hrudkám úplně jinou chuť.
-
Meruňková buchta od Andrey Šulcové je šťavnatá a snadná na přípravu
Těsto je zvláčněné meruňkovým sirupem, který moučníku dodá šťavnatost. Kombinace domácích sytě oranžových meruněk a kakaového těsta je výborná.
-
Ideální a rychlý recept na letní dny? Jablkové tiramisu od Kamily Jelínkové
Tak svěží dezert jste nečekali. Kousky jablek mu dodávají esenci echt čerstvosti. Pudink a vrstva zakysané smetany dodají vláčnost. Jablkové tiramisu je nádherné i na řezu.
-
Kynuté rohlíčky máčené v másle od Stanislavy Kotlabové náplň nepotřebují. Jsou famózní tak, jak jsou
Krásně nakynuté rohlíčky jsou měkké, plné máslové chuti a vanilky. Když se zakousnete, máte pocit, že to je marshmallow. Překvapivě jednoduchý recept nemá chybu.
-
Horácovy sušenky od Vladimíra Horáka chutnají jako cukroví. Jsou plné čokolády a oříšků
Jako když si dáte opravdu poctivě naplněný čokoládový croissant. Lehce rozteklou čokoládu objímá sušenkové máslové těsto, které připomíná linecké. Je to dokonalá kombinace.
-
Ořechové nebe od Jany Hauptmannové je super dezert s vůní kakaa a čokolády
Není nad vůni čokolády. Při kousnutí cítíte, jako když ztuhne kakao v ústech. Brownies je proti tomuto dezertu suchá sestřenice. Ochutnáte jeden kousek a chcete další.