O osudu nemocnice ve Vysokém Mýtě bude rozhodovat Ústavní soud

28. květen 2004

O osudu nemocnice ve Vysokém Mýtě bude zřejmě rozhodovat Ústavní soud. Vysokomýtští aktivisté, chtěli na začátku roku o budoucnosti zdravotnického zařízení rozhodnout pomocí nového zákona o referendu. Tamní zastupitelstvo ale plebiscit odmítlo vyhlásit. Aktivista Miloslav Soušek je přesvědčen, že ani královéhradecký soud nerozhodl správně a tak o správné interpretaci zákona o referendu budou muset zřejmě rozhodnout ústavní soudci.

"To neznamená, že by základ celého problému nebyl nemocnice. Teď když jsme došli tak daleko, že se mluví o stížnosti na Ústavní soud, samozřejmě jsme nastoupali až do těchto výšin a zase bychom rádi, aby se to vrátilo do města a řešilo se to ve městě. Toto nebyla naše cesta, kterou jsme chtěli jít, my jsme k tomuto byli víceméně donuceni. Stejně pozadí je pořád nemocnice, protože jsme přesvědčeni, že nemocnice do Vysokého Mýta patří a že prostě rozhodnutím několika úředníků se to zmařilo a to správné není."

Lékaři
autor: MAR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.