Obchvat Pardubic má nekvalitní asfalt. Silničáři odkládají otevření části silnice

13. srpen 2024 16:03

Silničáři řeší komplikace na stavbě severovýchodního obchvatu Pardubic. Jedna z dodavatelských firem v části trasy položila nekvalitní asfaltové vrstvy a nesplnila předepsané normy a technologické postupy. Odhalila to kontrola.

Problémový úsek tak nebude do konce prázdnin hotový a uzavírka části Poděbradské ulice potrvá o několik týdnů déle. Ovlivní to i provoz pardubické MHD včetně školních linek.

Silničáři požadují po firmě nápravu, její zástupce Juraj Pojezdál pochybení uznal. „Je to chyba celkově sdružení, i když konkrétně můžu říci, že konstrukční vrstvy kladla firma Silnice Čáslav. Má je klást na celém úseku.“

Odfrézovat a znovu položit

Za nedodržení termínu čekají firmu sankce. „Jsou samozřejmě i články, které přesně sankcionují nedodržení termínů, kvality, postupů a podobně. Tady půjdeme do smlouvy a budeme postupovat dost přísně, pokud jde o sankce,“ řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Co s nekvalitním souvrstvím dál naznačil Stanislav Král z pardubického Ředitelství silnic a dálnic. „Došlo zde k odfrézování, odstranění nějakých vrstev. Předpokládáme, že to není konečné, že budou muset být odstraněny další asfaltové vrstvy a budou muset být položeny znovu.“ Podle Krále je v současné době stavba oproti plánu ve skluzu 2-3 týdny.

autoři: Ondřej Wolf , pta
Spustit audio

Související