Odbavování v krajských autobusech se v úterý vrátí k normálu

12. duben 2020 10:00

V úterý 14. dubna znovu začne odbavování cestujících v prostředcích veřejné linkové osobní dopravy objednané Pardubickým krajem. Jedná se o linky autobusových dopravců, které jsou zařazeny do IDS IREDO. Současně bude umožněno nastupovat předními dveřmi.

Krajská autobusová doprava se tak vrátí ke stavu, který platil před vydáním mimořádného opatření hejtmana Pardubického kraje ve veřejné dopravě.

Roušky zůstávají!

„Po velikonočním pondělí bude tedy zrušen zákaz výstupu a nástupu prvními dveřmi, který měl ochránit řidiče, než budou vybaveni ochrannými prostředky. Pro občany našeho kraje to znamená, že při nástupu předními dveřmi budou odbaveni řidičem. Touto cestou bych chtěl zároveň požádat cestující, aby postupně omezili platbu v hotovosti. K tomu jim může skvěle posloužit karta IREDO,“ řekl náměstek hejtmana Michal Kortyš (ODS).

Podmínky nástupu a odbavení tak podle Kortyše budou stejné jako v předvirovém období. „Neznamená to však cestování bez ochrany dýchacích cest. Tímto apeluji, aby jak cestující, tak i řidiči, dbali všech platných opatření ku prospěchu zdraví i nadále,“ dodal Kortyš.

autor: pta | zdroj: Pardubický kraj
Spustit audio

Související