Ovládne Pardubickou juniorku wimbledonský šampión? Startuje festival talentů

7. srpen 2019

Nad tímhle mládežnickým turnajem prostě člověk nemůže mávnout rukou. Jenom při pohledu do listiny vítězů přechází zrak. Přes kurty u zámku vede cesta mezi legendy. V sobotu 10. srpna začíná 92. ročník.

Když Čech vyhraje Wimbledon ve dvouhře, můžete se spolehnout, že už má v kapse Pardubice. Platí to o Kodešovi, Novotné i Kvitové. Loňský vítěz juniorky Jiří Lehečka následně dokázal s Jonášem Forejtkem vyhrát na slavném grandslamu juniorskou čtyřhru.

„Každý dobrý výsledek účastníka Pardubické juniorky potěší. Navíc Jonáš vyhrál s Daliborem Svrčinou i čtyřhru na Australian Open,“ říká ředitel turnaje Miroslav Máslo.

Obhajoba nemožná

Pro klání v Pardubicích platí nepsané pravidlo, že vítěz další rok už nenastupuje. Týká se to i Lehečky. Jeho parťák a grandslamový šampión Forejtek ale zatím přihlášený je. „Máme potvrzení, že chce hrát. Měl by tedy být nasazenou jedničkou a největším papírovým favoritem. Aktivně by se měl zúčastnit i bratr Kateřiny Siniakové anebo sestry Fruhvirtovy jako jedny z největších talentů za poslední období. Dorazí taky loňská finalistka Terezie Pluhařová.“

Ředitel Pardubické juniorky Miroslav Máslo

Organizátoři tradičně velmi bedlivě sledují počasí. „Turnaj končí v pátek. Hned další den někteří hráči pokračují jinde. Před dvěma lety jsme museli hrát finále v hale, kde ale máme jenom jeden dvorec. Nevejde se tam ani tolik diváků. Doufáme, že nám počasí bude přát. Chceme navíc vystavit vítěznou trofej z Fed Cupu,“ láká Máslo.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související