Klobouk dolů. Ladu Vondrovou nechytla ani Zuzana Hejnová

16. červenec 2019

Že jí šlape na paty? Už ji dokonce předehnala. Pardubická atletka hlásí cenný skalp dvojnásobné mistryně světa a bronzové olympijské medailistky.

„Běžela jsem dobře a jsem ráda, že jsem Zuzku porazila. Pogratulovala mi a smekla před mým časem. S ostatními atletkami si rozumím. Vládne tam kamarádská atmosféra. Zatím jsem nepotkala nikoho, s kým bych se vyloženě nesnášela a podobně," popisuje talentovaná čtvrtkařka Lada Vondrová.

Hořkosladké švédské stříbro

Posledním úspěchem této sportovkyně je druhé místo z mistrovství Evropy mladých atletů v běhu na 400 metrů. Devatenáctiletou českou favoritku v závěru předstihla polská závodnice. „Nejdřív jsem byla smutná. Prohrála jsem v posledních metrech. Měla jsem toho hodně, ale můžu být za medaili ráda. Zvolili jsme taktiku, že půjdeme hladkých 400 metrů i 400 metrů s překážkami. Bylo to trochu unavenější. Přesto stříbro je super."

Po doběhu byl mírně zaražený taky její trenér Jaroslav Jón. „Takový hořký úspěch s unavenějším závěrem. Ale z hlediska budoucnosti a získaných zkušeností se to určitě vyplatí."

Pardubická atletka Lada Vondrová

Netradiční sezóna a vyhlídky na olympiádu

Vondrová je i aktuální stříbrná medailistka ze štafety na Evropských hrách v Minsku. „Smíšená štafeta byla něco úplně nového. Ještě nikdy jsem ji neběžela. Myslím si, že v ní můžeme slavit úspěchy. Je to disciplína, která bude letos poprvé na mistrovství světa a příští rok na olympijských hrách v Tokiu."

Letošní sezóna je pro atlety kvůli pozdnímu termínu světového šampionátu velmi dlouhá. „Zatím jsem na místech, která zaručují účast na hladké čtvrtce. Ale ještě musím zaběhnout líp, abych to měla jisté na sto procent," popisuje své vyhlídky směrem k mistrovství světa Lada Vondrová.

A co olympiáda? „Cíle mám vždy vysoké. Loni jsem se zajímal, co bude Lada dělat po gymnáziu. Myslel jsem si, že má na účast na olympiádě. To jsem ještě nevěděl o letošním výkonnostním skoku. Najednou jsme přede dveřmi těchto výkonnostních cílů," libuje si trenér závodnice Hvězdy Pardubice.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související