Pánevní dno připomíná svalovou květinu, o kterou je nutné pečovat. Víme, jak na to

11. leden 2021 11:08

Pánevní dno je součástí hlubokého stabilizačního systému těla. Spolu s bránicí tvoří oporu bederní páteři. Jsou to svaly hůře ovladatelné, často o nich vůbec nevíme. Proto je důležité si je uvědomit a posílit jejich pružnost. Co to tělu přinese?

„Pánevní dno je vlastně živá svalová květina na dně naší pánve zodpovědná za udržení moči. A nejen to. Pružnost pánevního dna podpoří naše ženské sebevědomí, kvalitu prožívání sexuality a vůbec naše ženské štěstí,“ říká lektorka Petra Brendlová a dodává, že po kurzu cvičení pánevního dna si jeho výsledky pochvalují i muži.

Základem cvičení je správné dýchání

Základem posílení a hlavně zpružnění pánevního dna je správné dýchání. Nedá se to ale naučit za hodinu.

Pánevní dno je možné posílit správným cvičením

Škola cvičení pánevního dna je velmi individuální a je dobré využít znalostí proškoleného lektora. Jedná se jemné cvičení bez fyzické námahy.

„Ženy nejdřív naučíme uvědomit si i ty nejhlubší svaly. Ze začátku si nejsou jisté, jestli cvičení, které není vůbec fyzicky náročné, dělají správně. Takovým znakem, že cvičení pochopily je, že začnou vnímat například svoje vaječníky nebo mají lehké křeče do břicha jako před menstruací. Může to trvat i tři měsíce, než pochopí, jak na to,“ vysvětluje Petra Brendlová. Velkou výhodou je podle ní to, že cvičení se dá provádět v podstatě kdykoliv a kdekoliv.

Pružné pánevní dno přispěje k otěhotnění

Posilováním pánevního dna podle lektorky Petry Brendlové předejdete úniku moči, poklesu pánevního dna, hormonálním potížím, upraví se menstruace, zbavíte se bolestí v bedrech, posílíte zdravou sexualitu, v neposlední řadě může i menopauza proběhnout bez obtíží. Lektorka Brendlová má velkou radost z mladých žen, kterým se díky posílení pánevního dna podařilo otěhotnět.

Spustit audio

Související