Pardubice: dětská pohotovost bude minimálně do června

25. duben 2003

Dětská pohotovost v Pardubicích bude fungovat minimálně do konce června. To je nejnovější výsledek jednání pediatrů a krajských úředníků. Lékaři původně nebyli spokojeni s finančním ohodnocením a v Pardubicích tak hrozilo, že dětská pohotovost zůstane uzavřena. Další informace má zástupce pediatrů Jiřina Dvořáková.

"Uděláme nové smlouvy na dva měsíce. To znamená smlouvy do konce června. Zachováme cenu, kterou kraj nabízí, to znamená 130 a 160 korun, ale dostaneme určitou odměnu za minulé měsíce, kdy pohotovost byla poměrně hodně vytížena a my jsme vlastně dělali za cenu za 90 a 140 korun, což je finanční odměna, která se dva roky nezměnila. Změní se provoz služby první pomoci pro děti. Ve všední den od 16 do 21 hodin a v sobotu a v neděli bude od 8 hodin ráno do 21 hodin večer. Tato služba bude nevýjezdní. To znamená, že nebudeme dělat návštěvy v domácnostech."

Vyšetřovna lékaře
autor: MAR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.