Pardubice trvají na zónách. Podle primátora nemá parkování jiné řešení

11. květen 2023

Rozšíříme zóny bez ohledu na chybějící kompletní síť parkovacích domů. Pardubický primátor hodlá vyslyšet obyvatele, kteří nemají kde zaparkovat. Přespolní si prý poradí.

„Mělo by to jít ideálně ruku v ruce, ale myslím si, že zóny je potřeba zavést dřív, než budou parkovací domy. Okolí parkovacích domů musí být z logiky věci zpoplatněné. Jinak by nás ryze česká nátura vedla k tomu, že budeme parkovat tam, kde to je zdarma. Lidé dojíždějící za prací možná nebudou mít původní komfort, nezastaví přímo u svého působiště a využijí městskou hromadnou dopravu, linkový autobus, vlakové spojení a podobně. Pokud má město fungovat a doprava nemá úplně kolabovat, je to nevyhnutelný způsob,“ myslí si.

Lávka a lípy

Po lávce na Duklu spousta lidí dlouhé roky toužila. V souvislosti s ní se ale znovu rozvířilo letité téma kácení lipové aleje v ulici K Vápence. I primátor se snažil, aby byly lípy přesazeny, ale ukázalo se, že to není tak snadné.

Čtěte také

„Lípy se vysazovaly někdy kolem roku 2010, a to poměrně nadivoko v místech, kde je vedení veřejného osvětlení. Někteří lidé to tak nevnímají a mají pocit, že pokud ulice zůstane tak, jak je, nemusí se s tím nic dělat. Kdyby nastal problém s osvětlením, půjdou stromy stejně pryč. Nejde o náš politický názor, je to taky o těch správcích sítí. Při úpravě projektu by se možná pár stromů dalo zachránit, určitě ne celá alej,“ tvrdí Nadrchal. 

Zmenší se podíl města v hokejovém Dynamu? Může z něj většinový majitel Petr Dědek vystrnadit politiky? A má město dotovat provoz letiště? Poslechněte si celý rozhovor s pardubickým primátorem.

Spustit audio

Související