Parkování pro 300 aut. Za pardubickým Domem hudby má stát parkovací dům

15. duben 2020 07:48

Za Domem hudby v Pardubicích by měl stát parkovací dům. Vedení Pardubického kraje souhlasilo s prodejem potřebného pozemku soukromému investorovi, už dříve se stejně zachovaly Pardubice, které vlastní větší část plochy. Cenu krajského pozemku stanoví znalecký posudek.

„Investorem by měla být Pražská správa nemovitostí, která vlastní hotel Grand. Souhlas s přímým prodejem potřebuje, aby mohla projektovat a dostat správní rozhodnutí,“ řekl náměstek hejtmana Roman Línek (Koalice pro Pardubický kraj).

Parkování v šesti patrech

Parkovací dům by měl mít až pět nadzemích a jedno podzemní podlaží, celková kapacita dosáhne asi 300 aut. Suterén s vlastním vjezdem bude vyhrazen pro konzervatoř a Komorní filharmonii, které v Domě hudby sídlí, prostor by mohl investor pronajmout nebo odprodat. Mohl by mít i přímé propojení s Domem hudby.

O výstavbě parkovacího domu v tomto místě město uvažovalo mnoho let. Dosud je tam provizorní placené parkoviště. Nejde o klasické parkoviště, ale o „odstavnou plochu s placeným stáním“. Dříve soukromé parkoviště získal před časem městský obvod, ale protože to je veřejné prostranství, není možné vybírat za parkování, ale jen za užití plochy. Jak jsme psali dříve, úředníci tak musí spoléhat na poctivost řidičů.

autor: Honza Ptáček | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související