Pardubická MHD od pondělí ruší mimořádná opatření, některá omezení zůstanou

8. květen 2020 08:20

Od pondělí 11. května 2020 budou autobusy a trolejbusy pardubické MHD na základě dohody s krizovým štábem města opět otevírat přední dveře. Řidiči také mohou cestující odbavit formou prodeje jízdenek.

Skončí tak jedno z dílčích mimořádných opatření, které dopravní podnik 12. 3. 2020 přijal kvůli zabránění šíření onemocnění COVID-19. Cestování MHD se vrací k původním podmínkám před vyhlášením těchto opatření. Patří mezi ně i povinný nástup předními dveřmi po 20. hodině.

Roušky, sedadla s páskou, rozestupy

Bezpečnostními páskami, které zamezovaly přístup ke kabině řidiče, od pondělí zahradí pouze sedadla v přední části vozu po obou stranách, aby cestující jen prošel a usedl dál od řidiče.

Muž čeká na zastávce v Pardubicích na autobus

Cestování ve vozech MHD je i nadále možné pouze se zakrytým nosem a ústy. Dopravní podnik dál doporučuje používat rukavice a, pokud to lze, i dostatečný odstup od ostatních cestujících.

Prázdninové jízdní řády

MHD ale v Pardubicích dál (do odvolání) bude jezdit v režimu podle prázdninového jízdního řádu (v pracovních dnech prostřední žlutý sloupec). Linka č. 90 na letiště je dál pozastavena.

autor: pta | zdroj: statutární město Pardubice

Související