Pardubická myší díra bude kvůli rekonstrukci do podzimu uzavřena

14. únor 2021 10:12

Od pondělí bude pro pěší i cyklisty kvůli opravám uzavřen podchod pod železniční tratí, který propojuje ulice Sladkovského a Rokycanova v Pardubicích. Uzavírka potrvá zhruba osm měsíců.

Kvůli modernizaci železničního uzlu Pardubice bude spojnice mezi centrem města a Višňovkou, které veřejnost přezdívá myší díra, opravena. Průchod by měl být v budoucnu příjemnější a bezpečnější. Získá nové osvětlení i obklady, a naopak přijde o nevábné zákoutí a schody k autobusové zastávce. Přibude nová rampa, která pěším zajistí bezbariérový vstup do Rokycanovy ulice i na zastávku autobusů Hlaváčova.

V polovině února začne rekonstrukce podchodu v Pardubicích, bude trvat až do konce září

Cestující, kteří zastávku využívají, budou muset frekventovanou Hlaváčovu ulici přecházet velmi opatrně. Krajský úřad Pardubického kraje nepovolil zřízení dočasného přechodu pro chodce a snížil jen nejvyšší povolenou rychlost v místě zastávek na 30 kilometrů v hodině.

Chodci si zajdou přibližně kilometr

Pěší a cyklisté budou při svých cestách využívat podjezdy v Anenské ulici, nebo ulici 17. listopadu. Necelých 200 metrů se tak v obou případech protáhne na 1,5 kilometru.

Oprava podchodu je v režii Správy železnic, která ji také financuje. Skončit má nejpozději 30. září.

Podchod po rekonstrukci bude mít nové obklady i osvětlení
autor: Honza Ptáček | zdroj: město Pardubice

Související