Pardubice v mobilu. Nová aplikace ukazuje webkamery, uzavírky i pozvánky

11. únor 2021 15:45

Pardubická radnice spustila novou mobilní aplikaci, která přináší aktuální informace, pozvánky, kontakty, záběry webkamer, dopravu i hlášení závad. Uživatelé si u vybraných témat mohou nastavit také zasílání upozornění.

„Čím dál více lidí využívá k získávání nejrůznějších informací právě mobilní aplikace, které v rámci řady měst představují další komunikační kanál mezi úřadem a veřejností. Proto jsme se rozhodli nabídnout tuto možnost také obyvatelům Pardubic,“ řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Zpoždění MHD… bude

Kromě aktuálních informací nejen o dopravě, novinkách a akcích, které radnice chystá, bude město prostřednictvím aplikace zveřejňovat i aktuální informace spojené s MHD. Lidé by tak měli mít v reálném čase přehled o případných zpožděních jednotlivých spojů. Tato funkce bude k dispozici po spuštění nového odbavovacího systému dopravního podniku.

„Další součástí aplikace je také náhled do vytipovaných bezpečnostních kamer, aby veřejnost měla k dispozici aktuální dopravní situaci,“ doplňuje náměstek Kvaš. Město tak zpřístupnilo záběry z 9 kamer, které jsou většinou nasměrované na frekventované křižovatky.

Pocity Pardubáků na mapě

Uživatelé aplikace mají k dispozici také pocitovou mapu, pomocí které můžou dát městu zpětnou vazbu, na kterých místech se cítí dobře, a která místa je naopak nepřitahují nebo se na nich necítí bezpečně.

Pardubice za analýzu a implementaci aplikace zaplatí zhruba 1,4 milionu korun bez DPH. Cena za provoz a technickou podporu po dobu tří let se bude odvíjet od počtu stažení a bude činit nejvýše 270 tisíc korun bez DPH. Aplikace Pardubice v mobilu je dostupná pro iOS i Android.

Spustit audio

Související