Pardubická nemocnice vyčlenila pro parkování bývalý heliport, přibylo 14 míst

9. září 2024 13:45

Krajská nemocnice v Pardubicích pokračuje ve snaze snížit kritický nedostatek parkovacích míst pro pacienty a návštěvníky. Nově je možné k parkování využít také bývalý heliport u budovy číslo 27, kde může stát 14 aut. Celková kapacita parkovišť v areálu se tak rozšířila na 83 parkovacích míst.

Po dokončení stavby pavilonu urgentního příjmu a chirurgických oborů se v lednu vrátilo na prostranství před lékárnou původních 18 parkovacích míst, která stavba blokovala. Další vznikla u kardiologie a před novým pavilonem. Nemocnice spolu s Pardubickým krajem a městem Pardubice hledá další možnosti, jakými by šlo parkovací plochy rozšířit.

Navá parkovací místa na bývalém heliportu v Pardubické nemocnici

Kromě úpravy živelného parkování v Kyjevské ulici u spodní nemocniční vrátnice by mohla být pro stání aut vyčleněna místa v areálu nedalekého supermarketu. Projektuje se také parkovací dům pro 200 aut v jižní části nemocnice.

Dosavadní situace s parkováním u krajské nemocnice je složitá. Ulice v širokém okolí jsou zaplněné auty přivážejícími pacienty a místní obyvatelé často nemají kde zaparkovat.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související