Pardubické letiště bude mít od února nového ředitele

22. leden 2021 08:25

Pardubičtí zastupitelé schválili návrh na zvolení Ivana Čecha členem představenstva společnosti East Bohemian Airport. Firma provozuje pardubické civilní letiště. Čech vyhrál výběrové řízení na ředitele firmy, funkce se ujme 1. února.

Čech bude v pondělí 25. ledna jmenován členem představenstva, následně 1. února by ho měla valná hromada zvolit místopředsedou představenstva. Ivan Čech nastupuje do funkce po Haně Šmejkalové, kterou představenstvo z funkce odvolalo k 1. lednu.

Čtěte také

Dočasně byl pověřen řízením firmy zastupitel Jan Hrabal (ANO), který je členem představenstva EBA. „Pan Čech jednoznačně vyhrál výběrové řízení, představil komplexní program rozvoje a strategické vize pro příští léta. Jsme v takřka každodenním kontaktu, aby mohl od února kompletně převzít vedení společnosti,“ řekl Hrabal.

Otevřená komunikace

Mezi cíle nového člena představenstva a budoucího ředitele společnosti patří například otevřená komunikace. „I přes současné problémy v letectví se zaměstnancům společnosti daří připravit novou sezonu tak, aby byla úspěšnější než v předešlých letech," řekl Čech.

Do konkurzu se s ním hlásilo dalších deset uchazečů. Čech působil ve vedení vojenských leteckých základen v Pardubicích a Čáslavi, pak byl ve funkci ředitele sekce správní a bezpečnostní Úřadu pro civilní letectví.

Rozlétat letiště

„Věřím, že se novému panu řediteli podaří letiště rozlétat, to znamená přivést nové dopravce, vyjednat nové pravidelné linky, dovolenkové charterové lety a zvýšit objem cargo přepravy,“ řekl náměstek primátora Jan Mazuch (ODS).

Vloni letiště odbavilo kvůli koronavirové pandemii 34 238 cestujících. Oproti roku 2019 klesl počet pasažérů o 66 procent.

Hana Šmejkalová skončila ve funkci, protože pardubičtí zastupitelé, kritizovali její návrh vyplatit si odměny za tři sjednané linky a nákup nového služebního vozu. Navrhli proto představenstvu její odvolání.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související