Pardubickou Sakařovou ulicí po půlroce opět projedou auta a trolejbusy

31. červenec 2017

Půlroční uzavírka pardubické ulice Sakařova a přilehlých ulic končí. Od zítřka tam zase začnou jezdit auta i trolejbusy. Stavbaři v této části města od února měnili kanalizační potrubí.

Aby došlo k co nejmenšímu obtěžování obyvatel prachem a hlukem, probíhaly stavební práce přes den, o víkendech a večer zůstaly stroje v klidu. Podle ředitele společnosti Vodovody a kanalizace Josefa Fedáka se oprava stihla v termínu a dnes začali stavebníci město předávat investorovi.

Kilometr nového potrubí

Kanalizace byla z roku 1923 a už byla v havarijním stavu, v některých místech se propadala a opravy byly provizorní. Část kanalizace, kde to bylo možné, opravili dělníci bezvýkopovou technologií, část bylo potřeba vykopat. Nové betonové a kameninové roury mají vyšší životnost a jsou na ně napojené stoky z bočních ulic.

Dočasně zrušené jsou i zastávky MHD. Trolejbusy jezdí objízdnou trasou

Celkem to byl skoro kilometr potrubí a společnost Vodovody a kanalizace za opravu zaplatila 25 milionů. První městský obvod také nechal vyměnit dešťové vpusti, aby v případě velkých dešťů nestála voda na silnici.

Oprava chodníků letos nebude

Oprava chodníků by v této části stála několik milionů korun, na dotaz náměstek primátora Jiří Rozinek uvedl, že plán oprav budou zastupitelé schvalovat až v prosinci. V letošním roce tedy finance na opravu chodníků v Sakařově ulici ani v těch přilehlých ulicích nebudou.

autor: ba
Spustit audio