Pátek: Ideální partner

26. srpen 2016

Našli jste v životě svého ideálního partnera? Vstupovali jste do manželství jako mladí nebo už v pozdějším věku? Jak jste poznali, že je to ta pravá či pravý? Vydrželi jste spolu celý život? Co je potřeba ve vztahu pěstovat, aby nám vydržel po celý náš život? Domníváte se, že dnešní generace neuznává stejné hodnoty? Jak se na to díváte vy?

Partnerství je vztah mezi dvěma lidmi, na kterém se obě strany podílí. Tento termín se většinou týká vztahu milostného a citového mezi mužem a ženou, kteří spolu sdílí alespoň část svého života. Vztah mezi dvěma subjekty nebo lidmi se stává partnerstvím v okamžiku, kdy se obě strany písemně, verbálně nebo neverbálně domluví na společném budování a těžení ze vzájemné spolupráce či vztahu.

Zdravé partnerství se vyznačuje vzájemnou důvěrou, podporou a respektem, komunikací obou partnerů ve vztahu a společně tráveným časem a prožitky. Toto je velmi obecné pravidlo, které samo o sobě partnerství nemusí činit šťastným. Každý vztah je jedinečný a pro každý má vlastní recept na štěstí.

Spustit audio